Paasontbijt

Ieder jaar maken de kinderen van de LMS een paasontbijt voor een ander kind. Het plezier begint al als er lootjes getrokken mogen worden. Vervolgens worden er thuis prachtige 'ontbijtdozen' geknutseld. Die worden tijdens het paasontbijt op school natuurlijk eerst bewonderd. De blijdschap straalt bij menig kind van het gezicht als het de eigen ontbijtdoos krijgt. De sfeer op school is heel bijzonder; er wordt gesmikkeld, gesproken over Pasen, eieren gezocht en uit menig lokaal klinken fragmenten van de Mattheüs Passion...

Noleta en het verhaal van Mattheüs

Op Palmzondag hebben tientallen kinderen van de LMS in de basiliek van Sint Jan een bewerkte vorm van de Mattheüs Passion bijgewoond. Het verhaal heet 'Noleta en het verhaal van Mattheüs' en is geschreven door Marieke Koopman, dochter van dirigent Ton Koopman. De basiliek zat vol met Larense kinderen en hun ouders. Zij genoten een uur lang van het verhaal dat werd afgewisseld met fragmenten van de Mattheüs Passion, uitgevoerd door het Amsterdam Baroque Orchstra & Choir onder leiding van Ton Koopman. Het project werd aangeboden door stichting Laren klassiek en is gerealiseerd door de Gooische Muziekschool.

Meer nieuws
 

Informatiebijeenkomsten nieuwe kinderen

Gelukkig is er heel veel belangstelling voor de Larense Montessorischool. Veel ouders willen hun kind graag op onze school plaatsen. Helaas is er niet voor iedereen plaats. Wij willen namelijk ook dat het unieke karakter van de school bewaard blijft en dat kan het beste binnen het huidige gebouw en terrein. Dit betekent dat wij voor de jongste kinderen een wachtlijst hanteren en jammer genoeg regelmatig ouders moeten teleurstellen.

 

Voor belangstellende ouders organiseren wij regelmatig informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders die overwegen hun kind op onze school aan te melden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt een beeld gegeven van de onderwijspraktijk op de Larense Montessorischool. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om eventuele vragen te stellen. Aansluitend wordt u een rondleiding door de school aangeboden en nemen we een kijkje in de verschillende groepen.

 

Voor potentiële ouders organiseren wij regelmatig informatiebijeenkomsten. In het schooljaar 2013-2014 staan deze gepland op de volgende donderdagen, telkens van

13:00 uur tot 14:30 uur:

 

5 september 2013
3 oktober 2013
7 november 2013
16 januari 2014
13 februari 2014
13 maart 2014
10 april 2014 (bijeenkomst vervalt)
15 mei 2014
5 juni 2014

 

U moet zich hiervoor wel vooraf aanmelden. Dat gaat het gemakkelijkst per e-mail naar , waarbij wij u vragen de geboortedatum/data van uw kind(eren) te vermelden, de gewenste plaatsingsdatum en uw telefoonnummer.

Na het bijwonen van een informatiebijeenkomst kunt u desgewenst uw kind aanmelden voor de school. Dat betekent dan helaas niet dat uw kind daarmee ook automatisch geplaatst kan worden.