Grote Rekendag

Op woensdag deden alle kinderen mee aan de Grote Rekendag. Het thema was ‘meetkunde uit de kunst in de klas’. De kinderen kropen, ieder op het eigen niveau, in de huid van een kunstenaar. Ze maakten allerlei soorten meetkundekunst: patronen met cirkels, mozaïeken, stellages met perspectief, enzovoort. Het maken van de kunst vroeg om tal van meetkundige activiteiten en leverde prachtige en verrassende combinaties op. En heel veel super enthousiaste kinderen! Mede dankzij de hulp van veel hulpouders! Klikt u hier om het fotoalbum te bekijken.

Week van het geld

Vandaag stond in de groepen 5 t.m. 8 in het teken van 'De week van het geld'. Speciaal daarvoor kwamen twee gastdocenten de kinderen lessen geven over het verantwoord omgaan met geld. Er passeerden allerlei termen de revue: rente, zakgeld, sparen, impulsaankopen, lenen, bankrekening enzovoort. De kinderen voerden ondertussen allerlei opdrachten uit en leerden al doende dat sparen echt verstandiger is dan lenen!

Meer nieuws
 

Kennismakingsbijeenkomsten nieuwe ouders

Gelukkig is er heel veel belangstelling voor de Larense Montessorischool. Veel ouders overwegen hun kind op onze school aan te melden. Voor deze ouders organiseren wij regelmatig kennismakingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u een beeld van de onderwijspraktijk op de Larense Montessorischool. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om eventuele vragen te stellen. Aansluitend krijgt u een rondleiding door de school en nemen we een kijkje in de verschillende groepen.

 

De kennismakingsbijeenkomsten zijn op verschillende donderdagmiddagen, verspreid over het schooljaar. In onze jaaragenda vindt u de data van de bijeenkomsten. 

U bent van harte welkom een kennismakingsbijeenkomst bij te wonen. Wij ontvangen uw aanmelding graag per mail: . Vermeldt u a.u.b. in uw mail de geboortedatum/data van uw kind(eren), de gewenste plaatsingsdatum en uw telefoonnummer.

Na het bijwonen van een kennismakingsbijeenkomst kunt u uw kind aanmelden voor de school. Aangezien wij in een maximum stellen aan de groepsgrootte, betekent een aanmelding helaas niet dat uw kind ook automatisch geplaatst kan worden.