Levende schilderijen

De afgelopen week hebben de kinderen uit de groepen 3-8 levende schilderijen gemaakt.
Dat zijn foto's van Tableaux Vivants met kinderen die zich opstellen zoals de mensen op een beroemd schilderij. Bijvoorbeeld de Nachtwacht of de Staalmeesters.
Vooraf hebben de kinderen zo'n schilderij goed bestudeerd. Vervolgens zochten ze enige attributen en namen ze de houding aan van een persoon op het schilderij. Een (kind)regisseur hielp daarbij. Daarna werd de foto gemaakt. Ten slotte beoordeelde ieder groepje of de foto voldoende op het schilderij leek. Oordeelt u zelf maar!

Bent u enthousiast? Dan kunt u op 15 oktober tijdens de kunstavond in het lokaal van Koos zelf deelnemen aan het maken van zo'n levend schilderij!

Schoolkamp groep 7-8

Alle koffers waren ingeladen en ondertussen hadden 5/6, 3/4 en 1/2 een rij gevormd. Iedereen was klaar, dus we konden vertrekken naar Amersfoort. Na 2 uur kwamen we aan in het scouting gebouw “Mondriaan”. Gelijk nadat we aan waren gekomen gingen we naar dierenpark Amersfoort, waar we in groepjes de dierentuin mochten verkennen. Aan het eind van de middag gingen we weer terug naar het kamp waar we onze slaapplekken klaar maakten. Toen iedereen klaar was, gingen we eten. We aten pasta. Tijdens het eten hadden de vaders een kampvuur gemaakt. Na het eten mochten we even heerlijk spelen. Daarna ging iedereen rond het kampvuur zitten en kregen we soesjes, ondertussen vertelden de juffen wat voor een avond spel we gingen spelen. Na het dierengeluidenspel was iedereen moe. Om 11 uur sliep iedereen. De volgende dag hadden we veel vrije tijd. In de avond aten we patat op de steentijd manier ( gewoon van tafel ). Daarna was de bonte avond. Er waren grappige toneelstukjes en optredens. Na de bonte avond kwam een vader een spookverhaal vertellen. De volgende dag pakte iedereen zijn spullen in en vertrokken we richting school. We werden ontvangen door de ouders. Wij hebben genoten van het kamp en vonden het top!

Geschreven door Isa Marie en Mare. 

Meer nieuws
 

Kennismakingsbijeenkomsten nieuwe ouders

Gelukkig is er heel veel belangstelling voor de Larense Montessorischool. Veel ouders overwegen hun kind op onze school aan te melden. Voor deze ouders organiseren wij regelmatig kennismakingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u een beeld van de onderwijspraktijk op de Larense Montessorischool. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om eventuele vragen te stellen. Aansluitend krijgt u een rondleiding door de school en nemen we een kijkje in de verschillende groepen.

 

De kennismakingsbijeenkomsten zijn op verschillende donderdagmiddagen, verspreid over het schooljaar. In onze jaaragenda vindt u de data van de bijeenkomsten. 

U bent van harte welkom een kennismakingsbijeenkomst bij te wonen. Wij ontvangen uw aanmelding graag per mail: . Vermeldt u a.u.b. in uw mail de geboortedatum/data van uw kind(eren), de gewenste plaatsingsdatum en uw telefoonnummer.

Na het bijwonen van een kennismakingsbijeenkomst kunt u uw kind aanmelden voor de school. Aangezien wij in een maximum stellen aan de groepsgrootte, betekent een aanmelding helaas niet dat uw kind ook automatisch geplaatst kan worden.