Koningsspelen

Landelijk organiseerden veel scholen vandaag de Koninsspelen. Zo ook de LMS. De kleuters sportten op de schoolpleinen rondom de school. De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 gingen naar de hei. Daar liepen zijn in heterogene groepjes langs de verschillende onderdelen. De kinderen genieten daar enorm van; de jonge kinderen vinden het fijn om door de oudere kinderen geholpen te worden en de oudere kinderen vinden het geweldig om die verantwoordelijkheid te krijgen. Het was een heel fijne dag. Vanwege de sfeer, het weer en de hulp van vele ouders!

Stop-motion

De afgelopen weken hebben alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 tijdens de lessen CKV hard gewerkt aan hun stop-motion-filmpjes. Er werden legofilms gemaakt, films met levende knuffels, onmogelijke bewegingen van kinderen, plettende tomaten, dansende poppen en een echte super Mario game. Om een filmpje van een halve minuut te maken heb je al snel 200 foto’s nodig. Dus u begrijpt hoeveel plaatjes er de afgelopen weken geschoten zijn! Klik hier om de resultaten te bewonderen.

Meer nieuws
 

Kennismakingsbijeenkomsten nieuwe ouders

Gelukkig is er heel veel belangstelling voor de Larense Montessorischool. Veel ouders overwegen hun kind op onze school aan te melden. Voor deze ouders organiseren wij regelmatig kennismakingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u een beeld van de onderwijspraktijk op de Larense Montessorischool. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om eventuele vragen te stellen. Aansluitend krijgt u een rondleiding door de school en nemen we een kijkje in de verschillende groepen.

 

De kennismakingsbijeenkomsten zijn op verschillende donderdagmiddagen, verspreid over het schooljaar. In onze jaaragenda vindt u de data van de bijeenkomsten. 

U bent van harte welkom een kennismakingsbijeenkomst bij te wonen. Wij ontvangen uw aanmelding graag per mail: . Vermeldt u a.u.b. in uw mail de geboortedatum/data van uw kind(eren), de gewenste plaatsingsdatum en uw telefoonnummer.

Na het bijwonen van een kennismakingsbijeenkomst kunt u uw kind aanmelden voor de school. Aangezien wij in een maximum stellen aan de groepsgrootte, betekent een aanmelding helaas niet dat uw kind ook automatisch geplaatst kan worden.