Kerst op de LMS

Op woensdag vierden we Kerst op school. De hele school en het plein waren prachtig versierd en in alle klassen waren de tafels feestelijk gedekt. We startten de avond met alle kinderen, ouders en leerkrachten op het plein waar het kinderkerstkoor onder leiding van Koos prachtig zong. Daarna naar binnen voor het kerstdiner. Er waren heerlijke gerechten gemaakt. Het diner werd afgewisseld met dansen, zingen, muziek en verhalen. En tussendoor kwam er ook nog een vrouwenkoor langs! Buiten bleef het ook gezellig; daar zorgden de Vrienden van de LMS onder andere voor warme glühwein. Kortom, gezelligheid binnen en buiten de school! Klikt u hier voor meer foto's.

Les over etiquette voor kinderen

De dag voor het kerstdiner hebben de kinderen uit de groepen 5/6 etiquetteles gekregen van Lilian Woltering (moeder van Vivian en Frederique Falke) en Magali de Frémery. Tijdens de les 'De Etiquetteslinger' kregen de kinderen informatie over wat je tijdens een maaltijd wel en niet hoort te doen en in bredere zin wat prettige omgangsvormen zijn. Dit werd met allerlei oefeningen direct in de praktijk gebracht. De kinderen leerden een versje, zongen een liedje en schreven zij een slinger vol wensen. Veel ouders vertelden de volgende dag dat hun kind 's avonds tijdens het eten van alles vertelde over "hoe het hoort". En het is fijn als een kind op de hoogte is van dat soort informatie! Woensdag gaan zij dat, tijdens het kerstdiner, natuurlijk ook meteen in praktijk brengen!

Meer nieuws
 

Kennismakingsbijeenkomsten nieuwe ouders

Gelukkig is er heel veel belangstelling voor de Larense Montessorischool. Veel ouders overwegen hun kind op onze school aan te melden. Voor deze ouders organiseren wij regelmatig kennismakingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u een beeld van de onderwijspraktijk op de Larense Montessorischool. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om eventuele vragen te stellen. Aansluitend krijgt u een rondleiding door de school en nemen we een kijkje in de verschillende groepen.

 

De kennismakingsbijeenkomsten zijn op verschillende donderdagmiddagen, verspreid over het schooljaar. In onze jaaragenda vindt u de data van de bijeenkomsten. 

U bent van harte welkom een kennismakingsbijeenkomst bij te wonen. Wij ontvangen uw aanmelding graag per mail: . Vermeldt u a.u.b. in uw mail de geboortedatum/data van uw kind(eren), de gewenste plaatsingsdatum en uw telefoonnummer.

Na het bijwonen van een kennismakingsbijeenkomst kunt u uw kind aanmelden voor de school. Aangezien wij in een maximum stellen aan de groepsgrootte, betekent een aanmelding helaas niet dat uw kind ook automatisch geplaatst kan worden.