Kleuters "naar de kapper"

In de kleutergroepen staat het thema 'naar de kapper' deze weken centraal.
Dinsdag 9 februari werd dit thema live vormgegeven doordat juf Nienke in de klas geknipt en geföhnd werd. Alle kleuters mochten vragen aan kapster Gonnie stellen, waarbij een heleboel nieuwe woorden werden aangeleerd!
Verder hebben we grappige liedjes geleerd over de kapper en werken we over spiegels en jouw spiegelbeeld. We tekenen ons eigen gezicht en letten daarbij op alle details. Van sproetjes, lange wimpers en gewisselde tanden tot de kleur van onze ogen en waar groeit precies je haar.

En vergeet ook niet te betalen, want dat hoort er ook bij natuurlijk! 
Want: Bij de kapper word je altijd een beetje knapper...ze doet knip, knip, knip en je bent weer knap!! 

Bezoek aan de bibliotheek

Om lees- en voorleesplezier te bevorderen zijn alle kinderen van de groepen 0, 1 en 2 op bezoek geweest bij de bibliotheek in Laren. De kinderen hebben geluisterd naar een verhaal in een vertelkastje; een soort kleine televisie met platen. Het verhaal ging over een geitje dat net geboren was. Ook leerden ze een bijpassend liedje en dit is vaak gezongen.

En er werd natuurlijk uitgelegd dat je bij de bibliotheek boeken kunt lenen. De kinderen wisten precies te vertellen dat je daar een pasje voor nodig hebt en dat lenen betekent dat je de boeken weer terug moet brengen. Alle kinderen zochten een boekje uit en mochten daar even in lezen.

We deden ook nog een rijmspel en daarna liepen we, met een kleurplaat in de hand, weer gezellig met zijn allen terug naar school

Meer nieuws
 

Kennismakingsbijeenkomsten nieuwe ouders

Gelukkig is er heel veel belangstelling voor de Larense Montessorischool. Veel ouders overwegen hun kind op onze school aan te melden. Voor deze ouders organiseren wij regelmatig kennismakingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u een beeld van de onderwijspraktijk op de Larense Montessorischool. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om eventuele vragen te stellen. Aansluitend krijgt u een rondleiding door de school en nemen we een kijkje in de verschillende groepen.

 

De kennismakingsbijeenkomsten zijn op verschillende donderdagmiddagen, verspreid over het schooljaar. In onze jaaragenda vindt u de data van de bijeenkomsten. 

U bent van harte welkom een kennismakingsbijeenkomst bij te wonen. Wij ontvangen uw aanmelding graag per mail: . Vermeldt u a.u.b. in uw mail de geboortedatum/data van uw kind(eren), de gewenste plaatsingsdatum en uw telefoonnummer.

Na het bijwonen van een kennismakingsbijeenkomst kunt u uw kind aanmelden voor de school. Aangezien wij in een maximum stellen aan de groepsgrootte, betekent een aanmelding helaas niet dat uw kind ook automatisch geplaatst kan worden.